L'entorn

La vall és un paradís llunyà, remot,

que gaudeix d'una pau divina.

Josep Pla

 

 

 

 Agulló i la Vall d'Àger

Agulló és un d’aquests petits pobles de muntanya que gairebé ningú coneix. La seva població no supera el centenar d’habitants. Tanmateix, és un d’aquests pobles tranquils, situat enmig de la Vall d'Àger i al peu del Montsec. És un poble rural, on viuen famílies ramaderes, que han fet d’aquest entorn la seva vida. La major part de la població dels municipis de la vall està dedicada a la ramaderia i agricultura.

La vall de nit

Gràcies a la seva situació, protegida pels freds pirinencs, la vall gaudeix d’un agradable microclima mediterrani. Els municipis d'Àger i d'Agulló es troben limitats, com si d'una fortificació natural es tractés, per grans singularitats geogràfiques. Al nord, per la serralada del Montsec,  al sud per la serralada de Montclús i, a l'est i l'oest, pels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana, respectivament.

Podreu gaudir del paisatge, de les excursions, de la tranquil · litat i de la natura. La zona és plena de paisatges naturals i majestuosos, com el congost de Mont-rebei, el pantà de Canelles i un conjunt de senders que et porten a conèixer diferents llocs.

RTop

Allotjaments rurals a Agulló, Vall d'Àger

Inici